Kestävät ja näyttävät julkisivut jokaiseen kohteeseen

Julkisivuelementit

 

« »
x « »

Graafinen betoni

Graafinen betoni on ajaton valinta kaupunkikuvassa ja sitä voidaankin toteuttaa mihin tahansa elementtiin. Näyttävät graafiset betonielementit soveltuvat myös sisätiloihin.

Kuvio voi olla käytännössä mikä tahansa: kuva, teksti, rasteri, viivasto tai jokin näiden yhdistelmä. Kuvionnin voi valita valmiista mallistosta tai suunnitella itse. Autamme mielellämme myös suunnittelu- ja ideointivaiheessa.

Lautapintaiset

Lautapinnalla saadaan yhdistettyä puun yksinkertainen näyttävyys betonin kustannustehokkuuteen, huoltovapauteen ja elinkaareen.

Lautapintaisen betonielementin pinnan ulkonäköön voidaan vaikuttaa esimerkiksi laudan profiloinnilla sekä sahaus- tai työstötekniikalla: sahatun lautapinnan lisäksi on mahdollista toteuttaa myös höylättyä lautapintaa, jolloin pinnasta saadaan sileämpi. Pinnan lopulliseen ulkonäköön vaikuttavat puun käsittelytyylin lisäksi varsinainen puulaji ja sen vedenimukyky.

 

« »
x « »

Umbra-patinavärjäys

Umbra-patinavärjäys on kovettuneen betonin kemiallinen värjäysmenetelmä, missä betonipintaan imeytetään värin muodostavia reagensseja. Tämän kemiallisen reaktion myötä betonin pintaan muodostuu ruostunutta rautaa muistuttava väritys.

Pitkäikäinen ja huoltovapaa menetelmä sopii niin uusiin kuin vanhoihin betonipintoihin.

 

3D-betoni

Kolmiulotteinen betoni mahdollistaa arkkitehtonisesti ainutlaatuiset ratkaisut rakennusten julkisivuihin. Tekniikkaa voidaan soveltaa myös muissa kuin rakennusten julkisivuelementeissä, esimerkiksi tukimuurissa.

Väribetoni

Väribetonin käyttökohteita voivat olla esimerkiksi sisä- ja ulkoseinäelementit, pilarit, palkit, laatat sekä lattiat.

Värivaihtoehtoja on lukuisia. Kirkkaimmat sekä puhtaimmat värisävyt onnistuvat parhaiten, kun sideaineena käytetään valkosementtiä ja värillistä kiviainesta. Värisävyyn ja tummuusasteeseen voidaan vaikuttaa myös mm. vesi-sementtisuhteella ja lujuusluokalla.

Kysy meiltä myös pintavärjäyksestä!

« »
x « »

Rapatut

Perinteinen rappauspinta on turvallinen sekä aikaa kestävä valinta julkisivuun. Rappausmassojen kohdalla on saatavilla luonnollisestikin useita eri värivaihtoehtoja. Väritys voidaan toteuttaa myös maalaamalla.

Kysy meiltä myös MonoRoc-eristerappauksesta. MonoRoc on erittäin kestävä paksurappauseristejärjestelmä, minkä suojaavat ja vettähylkivät ominaisuudet korostuvat erityisesti rajuissa keliolosuhteissa tarjoten energiatehokkuutta sekä huoltovapautta. MonoRoc on sävyltään tasavärinen; tarjolla on lukuisia eri värejä.

« »
x « »

Laattapintaiset

Tiililaattapinta on perinteinen ja suosittu ratkaisu rakennuksen julkisivuun. Saumaukset voidaan toteuttaa harmaana tai muun värisenä, jolloin laattapintaiseen julkisivuun saadaan aikaiseksi lisäkontrastia. Tiililaattapinta voidaan toteutta myös avosaumalla.

Pintavaihtoehtoina laattojen kohdalla on tiililaatan lisäksi esimerkiksi klinkkeri-, luonnonkivi- tai betonilaatta.

« »
x « »

Uritetut

Pysty-, vaaka- tai vinoraitakuvioinnit: mahdollisuuksia profiloidun pinnan suhteen on moneksi. Uritetuissa elementtipinnoissa elementtien saumat saadaan häivytettyä helposti kokonaisuuden ollessa näyttävä.  

« »
x « »

Tuoreena käsitellyt pinnat

Betonipinnan ulkonäköön ja struktuuriin voidaan vaikuttaa eri tekniikoilla massan ollessa vielä tuoretta.

Pinnan struktuuri voi olla sileä tai karkea. Pinta voidaan viimeistellä ja muotoilla esimerkiksi puu- tai teräshiertimellä, harjalla, kammalla, telalla tai laastikauhalla.

Ota meihin yhteyttä

Myynti-insinööri

Tuomas Niska
0405286365
Lähetä viesti

Myyntipäällikkö

Jukka Elomaa
0407009137
Lähetä viesti