Uutinen | 21.11.2018

“Laukaan Betoni ymmärtää asiakkaan näkökulman.”

Skanska on Suomen suurimpia rakennusalan yrityksiä. Asuinrakentamisen betonitarpeita ovat valmisbetoni sekä erilaiset betonielementit. Niitä Skanskalle toimittaa Laukaan Betoni.

Miika Tanskanen työskentelee työmaapäällikkönä Skanskan asuinrakennustyömaalla Jyväskylän Kankaalla. Skanska on Suomen suurimpia rakennusalan yrityksiä ja toimipisteitä sillä on jokaisessa isossa kaupungissa. Asuinrakentamisen betonitarpeita ovat valmisbetoni sekä erilaiset betonielementit. Niitä Skanskalle toimittaa Laukaan Betoni.


Skanska on tehnyt Laukaan betonin kanssa yhteistyötä pitkään. Betonitoimittajan valinnassa ratkaisevat tekijät ovat hinta, laatu sekä yhteistyökyky. Kun nämä asiat ovat kunnossa, tietää, että toimittajaan voi luottaa myös seuraavia rakennuskohteita suunnitellessa.

– Tärkeitä asioita betonin toimittajan valinnassa ovat hinta ja toimitusvarmuus. Kun betonia tilataan, sitä myös tarvitaan, ettei tule viivästyksiä, jotka vaikuttaisivat aikatauluun. Laukaan Betonin kanssa sovituista asioista on pidetty kiinni, Miika kertoo.

– Asuinrakentamisessa betonin ja betonielementtien laatu merkitsee paljon. Kun tuote on hyvä, jälkityöstö jää vähemmälle ja loppukäyttäjälle saadaan mahdollisimman hyvä tuote. Laatu on rakentamisessa tärkeimpiä yksittäisiä tekijöitä, Miika jatkaa.

Pienetkin yksityiskohdat huomioidaan

Miika kertoo Laukaan Betonin erottuvan muista betonin toimittajista sillä, että sen tehtaat ovat lähellä Jyväskylän työmaita. Tämä helpottaa muun muassa logistiikkaa. Myös yhteistyö toimii, ja halua sekä valmiuksia kehittää tuotetta löytyy puolin ja toisin. Vuorovaikutuksesta hyötyvät niin rakentaja kuin loppukäyttäjäkin.

– Yhteistyö Laukaan Betonin kanssa sujuu hyvin. Rakentamisessahan ongelmatilanteita tulee aina, mutta ongelmat on tehty ratkaistavaksi. Arvostan suuresti sitä, että asioista keskustellaan ennen rakentamista, eikä vasta sen jälkeen, kun työt on aloitettu ja jossain vaiheessa todetaan, että nyt on virheitä tapahtunut, Miika kiittelee.

“Pystyn suosittelemaan Laukaan Betonia”

Miika miellyttää Laukaan Betonin halu suunnitella yksityiskohtia etukäteen, sillä niistähän kokonaisuus lopulta muodostuu. Hänellä ei ole yrityksestä kuin positiivista sanottavaa.

– Erityisen tyytyväinen olen ollut yksityiskohtien huomioimiseen. Hyvä esimerkki on vaikkapa se, miten pielet valmistetaan ja minkälainen ulkonäkökokonaisuus rakennukseen lopulta tulee. Laukaan Betonilta tulee ehdotuksia ja niitä käydään yhdessä läpi ennen rakentamista. Nämä ovat lopulta isoja asioita ja väärin tehtynä ne voivat tulla todella kalliiksi, Miika toteaa.

– Laukaan Betonilla on hyvä brändi. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa, enkä ole kuullut sellaista mistään muualtakaan. Hinta on kohdallaan, Laatutekijät ovat kunnossa ja yhteistyö toimii, Miika päättää.